РАФОВИ СУ НАМ ПУНИ И ИМАМО ОГРОМНЕ РЕЗЕРВЕ

 

Нови Сад, 23.03.2022.

Политика

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је Србија купила укупно 2.000 тона млека у праху, од чега је јуче уговорила 500 тона за транспорт у нашу земљу.

Вучић је рекао гостујући на Пинку да је ситуација са млеком у праху и другим намирница постала слична као са респираторима на почетку пандемије, када се дешавало да земље преотимају једна другој набавку ако више понуде.

Напоменуо је да су поједини питали раније шта ће нам толико млеко у праху и додао да је, на пример, једна фабрика сладоледа тражила јуче 20 тона млека у праху, зато што не могу да га пронађу на тржишту.

Вучић је додао да је то тек први захтев који ће уследити према држави.

Каже да су у Европи опустошени рафови, док је у нашој земљи тржиште основним намирницама стабилизовано, пошто су у почетку људи непотребно куповали велике количине брашна, уља и друго.

„Све смо то издржали и рафови су нам пуни и имамо огромне резерве и даље”, додао је Вучић, преноси Танјуг.

Каже да су неки људи већ остали без посла у Србији зато што фабрике у којима раде не могу да допремају сировину из Украјине и да су то углавном радници који су имали уговоре о делу.

Вучић додаје да тек предстоји борба да се ти људе врате на посао.

Председник је казао да Железара Смедерево мора да увози кокс из Јужне Африке и Бразила, пошто Кинези не могу да увозе из Украјине.

„Откуда ћемо нафту да увеземо ако више не будемо могли преко Омиша...”, запитао је Вучић.

Додаје да већ долазе људи из Републике Српске и целе БиХ и купују уље у Србији и да се дозвољава да пренесу два или три литра, иако по уредби не може ни литар да се изнесе.

„Да вам не причам каквим се триковима служи једна земља да дође до великих количина нашег уља, да не причам о томе шта је са брашном и пшеницом, колики су захтеви. Имамо једну велику европску земљу која нам припрети уколико им не дамо одређене количине и то кажу - реците Вучићу морате до вечерас и да се не игра. Кажем, нема проблем, они су велики, а ми мали и седам дана немам времена тиме да се бавим, и онда ће добити одговор”, рекао је Вучић и додао да је велики притисак тајкуна.

Каже да претње појединаца због ограничавања жита и уља нису уродили плодом.

„Људи кажу да не дамо сељацима да зараде, хајде немојте да обмањујете народ, пошто су сељаци своје жито предали у јулу и августу, дали млинарима и трговцима. Сада су у питању само трговци. Даћемо и њима, то су један човек који је заиста коректан, то је Александар Костић, затим Мишковић, Молдавац и још неколико великих бизнисмена”, рекао је Вучић.

Истиче да то нема везе са сељацима, али ми морамо за наш народ да обезбедимо и хлеб и млеко, уље, шећер...

Не знам како бих преживео такву ситуацију какве имају многе земље, додао је Вучић.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---