RAZVOJ VOĆARSTVA U SRBIJI POMOGLI NAUČNI INSTITUTI

Novi Sad, 31. avgust 2010.

Prof. dr Zoran Keserović, predsednik Društva voćara Vojvodine i direktor Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, povodom objavljene izjave direktora „Delta agrara” Milana Grgurevića, javio se pismom redakciji „AgroServisa” u kome se kaže:
„Povodom vesti objavljene u „AgroServisu” od 26.8.2010. na novinarsko pitanje „Zašto ne sarađujete sa domaćim institutima...” i odgovora gospodina Grgurevića „...da instituti moraju da reše neke druge stvari pa tek da se ovim ozbiljno pozabave...” je krajnje nekorektna.
Kao predsednik Društva voćara Vojvodine i direktor Departmana za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu tvrdim da ovakvih tehnologija ne bi bilo da javnost Srbije nije bila upoznata sa novim tehnologijama preko Savetovanja i stručnih predavanja koje su organizovali DVV i Departman za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu. Ne znam da li gospodin Grgurević zna da su ideje za podizanje zasada jabuke u Delti i Maloj Remeti dali upravo stručnjaci našeg Departmana i da upravo naši studenti rade na tim plantažama.”
Profesor dr Keserović u nastavku pisma pita Milana Grgurevića ko mu daje pravo da ocenjuje naučnu kompetentnost naših instituta u Srbiji koji su dosta uradili za razvoj voćarstva, a pogotovo Departmana za voćarstvo u Novom Sadu koji je bio pokretač svih promena u voćarskoj proizvodnji Vojvodine, što priznaje celokupna srpska javnost, a mogu slobodno da kažem i stručna javnost Evrope” – zaključio je dr Zoran Keserović u pismu upućenom „AgroServisu”.
(AgroServis)