Србија има највише кошница по броју становника

 

МИНИСТАРКА ТАНАСКОВИЋ ПОНОСНА НА ПОРАСТ ПРОИЗВОДЊЕ МЕДА

Београд, 14.11.2022.

Новости

  • МИНИСТАРКА пољопривреде Јелена Танасковић изјавила је да је, захваљујући државној подршци, Србија данас земља са највише кошница по глави становника.

Министарка је навела и да се број кошница и даље континуирано повећава, а да просечна годишња производња меда износи преко 7.000 тона.

Како је саопштило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, на отварању 23. Међународног стручног семинара пчеларских удружења у Алексинцу који је организовала Регионална асоцијација пчеларских организација југоисточне Србије, Танасковић је оценила да је пчеларство последњих година доживело снажан развој, да је мед постао значајан извозни производ Србије и најавила да ће држава и у будућности наставити са подстицајима за пчеларе.

Танасковић је указала да је боља организација пчелара у погледу откупа и дистрибуције довела до повећања броја кошница, с обзиром да је извозна тражња повећана.

Сем тога, истакла је, пчелари у Србији поред националних подстицајних мера, могу да добију и средства по основу конкурса које Србија реализује у сарадњи са Светском банком.

Председник Савеза пчеларских организација Србије (СПОС) Родољуб Живадиновић навео је да држава данас издваја више од седам милиона евра подршке пчеларству кроз субвенције, као и да је са 25 одсто учествовала у трошковима изградње погона за пласман меда.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---