STARI ZAHTEVI NOVOM MINISTRU POLJOPRIVREDE

 

Novi Sad, 17. mart 2011.

 

Asocijacija poljoprivrednika Vojvodine ponovila je svoje zahteve koji se odnose na tro┼íenje Agrarnog bud┼żeta Du┼íanu Petrovi─çu, novom ministru za poljoprivredu i trgovinu.

U podu┼żem spisku naveden je zahtev da se podsticaji po hektaru sa 14.000 pove─çaju na 17.000 dinara i da se u ovu meru sa 35.000 dinara po hektaru uklju─Źe i povrtari.

Predsedavaju─çi ove asocijacije Miroslav Ki┼í za „AgroServis“ ka┼że da oni o─Źekuju razgovor sa novim ministrom Petrovi─çem i da potanko obrazlo┼że svoje predloge i zahteve za koje sada u dr┼żavnoj kasi nema dovoljno para.

- Tra┼żimo podr┼íku ministra da se izmeni deo Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju donet od strane Ministarstva rada i socijalne politke, po kome su svi ─Źlanovi gazdinstava obavezni da budu PIO osigurani. Ve─çina malih gazdinstava sa dva ili tri hektara nema materijalne mogu─çnosti da finansira dva ili tri PIO osiguranika u svom gazdinstvu – ka┼że Ki┼í.

Gazdinstva prijavljena u pomenuti fond su u dr┼żavnu kasu vratila oko pet milijardi dinara, ┼íto je vi┼íe od tre─çine iznosa novca koji je podeljen za podsticaje po hektaru u protekloj godini, saznaje „AgroServis“.

(AgroServis)