Svečanost u Futogu

 

OBELEŽENA 75-GODIŠNJICA POSTOJANJA POLJOPRIVREDNE ŠKOLE, UZ ŽELJU DA UČENICI DOBIJU NOVE UČIONICE

Futog, 02.01.2022.

Mnogobrojni predstavnici vlasti sa svih nivoa  čestitali su  75 godina uspešnog rada nastavnicima i učenicima Poljoprivredne škole iz Futoga. Ovim povodom na upotrebu i korišćenje učenicima je izgrađena savremena mala farma, čiju izgradnju su pomogli bivši učenici i donatori. Posao je uspešno vodio, od projektovanja do opremanja, bivši učenik ove škole prof.dr Vitomir Vidović.

Detalj sa svečanog otvaranja

Čini nam se, da je posle našeg juče objavljenog teksta o sudbini stare škole najbolju čestitku uputila narodna poslanica Jasmina Obradović iz Futoga.

U kratkom susretu sa novinarima i domaćinima ona je istakla da Poljoprivredna škola poodavno ima potrebu za savremenim učionicama i učilima i da je neophodna izgradnja novog prostora.

  • Ne tako davno, priveli smo kraju sve papirološke pripreme, ali nismo zaokružili finansijsku konstrukciju – rekla je narodna poslanica i najavila da će to biti njena buduća velika aktivnost. Primer dobre saradnje sa gradom je investicija u bazen, koji se uveliko gradi i sasvim je normalno što sada prioritet dajemo novoj školskoj zgradi za buduće poljoprivredne stručnjake.

Postojeća stara škola, kako i sami Futožani ističu, može biti dobar objekat  za kulturne i različite izložbene sadržaje i da se na osnovu tih programa  Futog upiše i u značajnu turističku destinaciju, što bi podstaklo, verovatno, i izgradnju smeštajnih kapaciteta u ovom prigradskom naselju.

Današnja Poljoprivredna škola, kako je na svečanosti istakao direktor Dušan Gagić, bila je značajan izvor kadrova za rad u poljoprivredi, naročito u posleratnom periodu. U klupama ove škole sedeli su istaknuti stručnjaci, istraživači, menadžeri, pa i ministri. U jednom periodu škola je obučavala i kadrove iz nesvrstanih zemalja, a njen internat doprineo je da se na ovom stepenu obrazovanja za poslove u poljoprivredi osposobljavaju i deca manje imućnih roditelja.

Dušan Gagić

Za višegodišnju uspešnu saradnju škola je dodelila više raznih priznanja, jer su ocenili da je u njihove uspehe utkana saradnja sa značajnim institucijama i stručnjacima.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---