Tovno govedarstvo

 

TOVLJAČI ODBRANILI CENU ŽIVE JUNADI

Novi Sad, 10.05.2022.

Klaničari i nakupci su se pre desetak dana dogovorili da u periodu do početka turističke sezone smanje cenu za otkup kvalitetne utovljene junadi u Srbiji. Neki su namerili da lageruju meso, a drugi da ostvare veću zaradu u izvozu u Crnu Goru i Albaniju.

Stočari nisu prihvatili cene od 3,00 evra/kg žive mere, već da najniža ponuda bude 3,2-3,4 evra/kg. Prodaja je bila u zastoju nedelju dana, a juče su kupci u Kuli platili kvalitetnu junad 3,2 evra/kg na račun gazdinstva i odvezli robu, uz obećanje da će vratiti potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje podsticaja.

Istina, sve je manje robe u ponudi, ali se i pored isporuke obim ponude junadi Proizvodne grupe odgajivača, u okviru Udruženja „Agroprofit” značajnije ne smanjuje.

Danas su se za prodaju prijavila gazdinstva koja nude 400 junadi simentalske rase, 180 šarolea i više od 150 crno belih (ukrštenih). Među proizvođačima odomaćila se parola „isplata na račun, pa kamion sa farme”. Pojedinci koji nisu tako učinili muku muče sa naplatom.

Među stočarima porastao je interes za nabavku teladi, ali su cene znatno veće u odnosu na isti period od prošle godine i kreću se od 600-650 evra po komadu, iako težina ne prelazi 150 kg. Iz Udruženja ponovo upozoravaju farmere da ne preuzimaju telad koja nisu prošla karantin kod uvoznika.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---