TRODNEVNA ČAST VINU, VINOGRADU I NJEGOVOM ČUVARU – PUDARU

 

Irig, 10. septembar 2019.

Privredno-turistička manifestacija „Pudarski dani“ posvećena vinu, vinogradu i pudaru, čuvaru vinograda, održaće se ove godine u Irigu po 27. put od 12. do 14. septembra 2019. godine.

Dok se polako rastaje sa vrelim letnjim danima, u Irigu se sa uzbuđenjem iščekuje sledeće godišnje doba i raduje čarima koje ono donosi, pre svega berbi grožđa i proizvodnji vina. Naime, tradicionalno, svakog trećeg vikenda u septembru u Irigu proslavljaju se dani koji su posvećeni ovom božanskom piću, vinogradu i pudaru.

I za ovaj rođendan „Pudarskih dana“ planiran je bogat i žanrovski raznovrstan muzički program. U četvrtak, 12. septembra nastupiće tamburaški sastav „Romansa“ i Nevena Stamenković iz grupe „Balkanika“, u petak rok grupa „Crvena jabuka“, dok će poslednje večeri publiku zabavljati pevačica narodne muzike Ana Bekuta.

Glavni organizatori manifestacije, Društvo Irižana i Turistička organizacija opštine Irig, potvrdili su da će, kao i do sada, „Pudarske dane“pratiti bogat dečiji i kulturno-umetnički program, pa će tako sva tri dana nastupati folklorni ansambli različitih uzrasta iz Iriga i okoline, maskirana deca će defilovati ulicama sa fenjerima od bundeve itd.

Verni pratilac manifestacije i ove godine je Fruškogorski sajam vina „Pudarev izbor“ u sklopu kog će posetioci moći da probaju najbolja vina ovog kraja, ali i sireve, sremske kolače i brojne domaće proizvode od voća i grožđa. U sklopu ovih „Pudarskih dana“ novinu u programu čini edukativni deo namenjen sadašnjim, ali i budućim vinarima kako bi se započela, ali i unapredila postojeća vinska proizvodnja.

Program manifestacije pogledajte u prilogu.

DodatakVeličina
5 irig program_Page_1.jpg164.11 KB
5 irig program_Page_2.jpg156.2 KB