Tržište: mleko i meso

 

ODOBREN IZVOZ U RUSKU FEDERACIJU

Beograd, 7. februar 2011.

 

Nakon obavljenih inspekcija objekata u periodu od 18. do 29. oktobra 2010. godine od strane Federalne službe za veterinu i fitosanitarni nadzor, Ministarstva poljoprivrede Ruske Federacije, sprovođenja kontrole primene veterinarsko-sanitarnih uslova i normi Carinskog Saveza (Ruske Federacije, Belorusije i Kazahstana)  2. februara 2011. godine šest preduzeća dobilo je odobrenje za izvoz mesa i proizvoda od mesa.

To su: „YUHOR“  A.D., Jagodina; D.O.O. „Zlatiborac“, Mačkat-Čajetina; D.O.O. „Srpsko-Ruska trgovačka kuća“, Srpska Crnja;  „Big Bull“ D.O.O., Bačinci;  A.D. „Neoplanta“, Novi Sad i IM„CARNEX“ A.D., Vrbas.

Odobrenje za izvoz mleka i proizvoda od mleka, i to po vrstama proizvoda životinjskog porekla, dobili su sledeći objekti: Koncern „Farmakom M.B.“ A.D. „Mlekara“ Šabac; „Valletta“ D.O.O., Kotraža; „Kuč Company“ D.O.O.; „Select Milk“ D.O.O., Inđija; „Somboled“ D.O.O., Sombor i „Ice Cream factory“ D.O.O.

Kako je „AgroServis” obavestio direktor Uprave za veterinu Zoran Mićović, ovo su bili stručni, odgovorni pregledi i od tog posla svi će imati koristi i mogućnost da planiraju proizvodnju.

Trenutno je u postupku procedura usaglašavanja izvoznih Međunarodnih veterinarskih potvrda (sertifikata) izrađenih u skladu sa novim standardima Carinskog Saveza, i nakon okončanja tog posla izvoz gore navedenih proizvoda životinjskog porekla se može obavljati iz odobrenih objekata.

 

    (AgroServis)