У ТОКУ ПРИХРАНА ПШЕНИЦЕ

 

Београд, 13.02.2023.

РТС

  • Произвођачи на време обезбедили довољне количине вештачког ђубрива. Време погодује развоју пшенице.

Пшеница је претходне јесени у Србији засејана на 720 хиљада хектара, што је готово 20 одсто више у поређењу са претходном годином. Марко Реновица из Зрењанина пшеницу је засејао на 150 хектара.

"Зима је погодовала пшеници. Имали смо лепо време, топло, имали смо обиље падавина тако да је пшеница за сада у одличној кондицији. Тренутно је у бокорењу", каже Марко Реновица.

Прихрана житних поља протиче без већих проблема.

"Услови су тренутно идеални. Ови хладни дани, јутарње температуре које су ишле и до минус 8 степени, праве нам идеалне услове да се посао одради како треба", каже тракториста Марко Хрњез из Зрењанина.

За разлику од претходне године произвођачи су на време обезбедили довољне количине вештачког ђубрива.

"Онај који је азотна ђубрива обезбедио јесенас и на почетку зиме погрешио је, пошто је у међувремену цена пала за 20% до 25% посто. Има довољно ђубрива на нашем тржишту. Јуче смо кренули са прихраном и надам се да ћемо то за пар дана завршити", каже Јован Веселиновић, директор ПП Борац АД Шурјан.

Стручњаци саветују произвођаче да пре сваке прихране узму узорак земље и однесу на испитивање у институте како би се утврдило колика је потреба за прихраном.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---