ULJANA REPICA OBEĆAVA SOLIDAN PRINOS, A RAŽ DOVOLJNO SLAME I ZRNA

 

Senta /Ečka, 16.05.2022.

Kada ratari koji su imali dilemu o setvi uljane repice i to nisu učinili saznaju da se njena otkupna cena, prema prvim najavama, neće zaustaviti na 900 ili 1.000 evra/tona, shvatiće da su napravili ozbiljan propust. Iako se ne zna pouzdano obim setve uljane repice u Srbiji, prve procene govore da je to više za 5.000-6.000 ha, ali da taj obim ne prelazi 30.000 ha.

Kako nam je rekao Josip Češljar, rukovodilac Poljoprivredne savetodavne službe u Senti, polja pod ovom uljaricom solidno izgledaju.

  • Mi smo upozoravali poljoprivrednike da je važna zaštita i odbrana od štetočina i većina ratara nas je u tome poslušala. Mislim da smo imali dobre klimatske uslove za razvoj ove uljarice  i ako se ostvari prinos od oko 3 tone/ha proizvođači će biti zadovoljni, jer je najavljena visoka otkupna cena – kaže Češljar.
  •  

Josip Češljar

On je za „AgroServis plus” dodao da se u celom regionu Potisja oseća potreba za novim padavinama koje jednako očekuju i voćari i povrtari.

 

Adam Bugar mlađi, iz Ečke, u izboru žitarica za potrebe  svog imanja opredelio se za raž. S obzirom da usev veoma bujno izgleda imao je priliku da raž balira u svežem stanju ili da je ostavi za žetvu i da dobije seme i slamu.

Opredelio se za ovo drugo i sad mu je bitno da ovaj usev izdrži, zbog visokog rasta, jače vetrove i da tržištu ponudi nakon žetve oko pet vagona zrna.

 

 

Adam Bugar mlađi---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Vaš komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---