USPEO PRVI „HORSEVILLE“

USPEO PRVI „HORSEVILLE“
Novi Sad, 1. oktobar 2010.

Već prvog dana Prvi sajam konjarstva nazvan "HorseVille" pobudio je veliku pažnju posetilaca, a pogotovu onih najmlađih i konjara. U specijalno uređenim boksovima tri hale, uz neposredan ulaz na sajam, kao i na uobičajenom mestu pored manježa, nalazi se oko 200 rasnih grla iz naše zemlje i okruženja.
Među izloženim konjima, od kojih su mnogi sportski, dominiraju lipicaneri iz Đakova, kao i grla iz Mađarske. Ovde je prisutna i specijalna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova sa svojim konjima i oni su smešteni u boksovima koji se lako prenose i na teren. Sve ono što imaju od opreme uz jehače govori da ova jedinica ima posebne namene.
Ovde svaki od konjara može da nabavi opremu za svoje konje, fijakere, pa i radnu opremu.
- Prema onome što sam video, prva izložba konja na Novosadskom sajmu je sasvim uspela - kaže za AgroServis prof. dr Dragan Glamočić, direktor Departmana za stočarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. - Ova iskustva valjalo bi iskoristiti i za organizaciju konjičkog dela izložbe na predstojećem Poljoprivrednm sajmu. Ocenjivanje grla je sastavni deo svake konjičke priredbe i to je dobro što čine organizatori – smatra dr Glamočić.
Danas je u okviru ovog sajma predviđeno da se održi izložba fotografija, „HorseVille Dressage CUP2010“ i Prvenstvo Vojvodine u dresurnom jahanju, Međunarodno tekmičenje u preskakanju prepona, prezentacija Moskovske škole cirkuske dresure, Vestern jahanje i drugo. (AgroServis)