VELIKI INTERES FARMERA ZA SARADNJU SA ZLATIBORSKOM MLEKAROM

 

Vranje/Bujanovac, 18.11.2022.

Program Veterinarske stanice u Bujanovcu, za o─Źuvanje mle─Źnog govedarstva u regionu, se uspe┼íno ostvaruje uz poslovno uklju─Źivanje PK „Zlatibor” u otkup mleka. Mlekara sa Zlatibora u Bujanovcu preuzima 7.000 litara mleka dnevno od vi┼íe od 60 farmera, a preuzete koli─Źine ispla─çuje za 15 dana, ┼íto se dogodilo nedavno.

  • Od po─Źetka otkupa koli─Źina mleka je udvostru─Źena, a uskoro se o─Źekuje pove─çanje na 10.000 litara dnevno - ka┼że za „AgroServis plus” direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu Miodrag Mi┼íko Milkovi─ç i dodaje da je ovim zaustavljeno propadanje ovog sektora sto─Źarstva u regionu. - Otkupljiva─Ź PK „Zlatibor” je svakoj farmi, bez obzira na broj muzara, stavio na uslugu hladnjak i mleko na ku─çnom pragu preuzima svaki drugi dan - ka┼że na┼í sagovornik.

Prema objavljenoj anketi, me─Ĺu farmerima  postoji veliko interesovanje za uve─çanje broja kooperanata sa mlekarom, kao i pove─çanje broja muzara, koji ubrzo u proseku mo┼że biti oko 10 grla, jer sto─Źari dobro procenjuju njihovu mogu─çnost za pravilnu ishranu. Ako se ostvari ova prognoza, pojedina doma─çinstva ostvariva─çe prihod od 4.000 evra mese─Źno.

  • Mi o─Źekujemo da ─çe se broj farmera, koji ─Źine novu proizvodnu grupu, u isporuci mleka ubrzo pro┼íiriti, jer na ovom podru─Źju imamo stado od 5.000 kvalitetnih muznih grla, a o─Źekujemo da ─çe PK „Zlatibor” uskoro gazdinstvima ponuditi za pove─çanje broja muzara najmanje 50 junica simentalske rase. Nastoja─çemo da zadr┼żimo i svu ┼żensku telad za dalji rasplod – naveo je Miodrag Milkovi─ç.

Veterinarska stanica ima vi┼íe ponuda za snabdevanje gazdinstava koncentrovanom hranom, kao i za preuzimanje mu┼íke teladi za tov. U osemenjavanju veterinari koriste visoko kvalitetni genetski potencijal i imaju visok procenat uspe┼ínosti u ovom poslu. „AgroServis plus” saznaje da su za dolazak mlekare PK „Zlatibor” zainteresovani i vlasnici muzara u Pre┼íevu i Lebanu, kao i Vranju, gde je i postavljen sabirni centar za mleko.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena ┼Żitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- Va┼í komentar na nove cene ┼żitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---