VIKEND „RES TRADE” U TITELU

Titel, 9. septembar 2010.

Sutra u Titelu u Servisnom Trening centru „Res trade” kompaniji održava se četvrta demonstracija novih tehnologija i mašina, uglavnom iz produkcije „John Deere”.
Poziv za ovu smotru dostignuća i predavanja eksperata dobilo je oko 500 poljoprivrednika uz vaučer koji svakom donosiocu omogućuje da kupi robu uz popust od 5 do 20 (od ulja, kosačica do traktora).
Na njivama će biti demonstrirani uređaji za navođenje – pozicioniranje koji košta 1.250 evra i koristi satelitski signal, a podešen je za paralelni prohod.
Kompanija „Res trade” pokazaće i rad Lemken karat – podrivača, sa dubinom od 35 cm i širinom zahvata od 3 metra.
Domaćini su pripremili i četiri teme kao novitete iz prakse i nauke. To su: Obrada zemljišta, savremeni sistemi i trendovi (predavač Nikola Škrbić dipl.ing. Institut Tamiš, Pančevo), Bio masa kao prateći proizvod poljoprivredne proizvodnje i roba za tržište (prof. dr Milan Martinov, FTN, Novi Sad), Kako odabrati traktor za vaše gazdinstvo (prof. dr Lazar Savin, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad) i Pravilna primena mineralnih hraniva – Da li se isplati (prof. dr Petar Sekulić, Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad).
Prvi deo vikenda mehanizatora u Titelu počinje u 9 časova, u Trening centru, a nastavlja se na imanju uz put Novi Sad – Titel.

(AgroServis)