Zavod za ravnopravnost polova

 

POTPISIVANJE UGOVORA O DODELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE INFORMATI─îKE OBUKE ZA ┼ŻENE NA SELU

Novi Sad, 10. oktobar 2013.

Direktorka Zavoda za ravnopravnost polova Vesna ┼áija─Źki potpisa─çe u petak, 11. oktobra 2013. godine, u 12 ─Źasova, ugovore sa predstavnicima 13 op┼ítina kojima su dodeljena sredstva po osnovu javnog konkursa o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata u oblasti informati─Źke obuke za ┼żene na selu. Potpisivanje ugovora bi─çe odr┼żano u sali 23, na prvom spratu zgrade Vlade AP Vojvodine.

Bespovratna sredstava u ukupnom iznosu od 1.300.000,00 dinara dobile su op┼ítine Vrbas, Od┼żaci, Kanji┼ża, Se─Źanj, Ba─Źki Petrovac, Alibunar, ┼Żabalj, Ruma, ┼Żiti┼íte, Ba─Źka Topola, Kova─Źica, Temerin i Grad Subotica.

Cilj finansiranja ovakve vrste obuka za ┼żene na selu jeste podsticanje unapre─Ĺenja polo┼żaja ┼żena na selu, podr┼íka seoskim ┼żenama da, putem informati─Źkog opismenjavanja, unaprede sopstvene preduzetni─Źke osobine za aktivno u─Źestvovanje na tr┼żi┼ítu rada; zatim, podr┼íka lokalnim samoupravama da informati─Źki obu─Źene seoske ┼żene uklju─Źe u razvojne politike i revitalizaciju sela, kao i podizanje kapaciteta lokalne samouprave za unapre─Ĺenje politike jednakih mogu─çnosti.