ZIDARI INVESTIRALI U PRERADU VOĆA I POVRĆA

ZIDARI INVESTIRALI U PRERADU VOĆA I POVRĆA
Selenča, 8. oktobar 2010.

Kompanija „Slovan Progres“ iz Selenče danas je obeležila tri decenije uspešnog rada.
Utemeljivač ove kompanije, Đuro Bocka, još 1979. godine sa braćom i par zidara otpočeo je građevinske poslove, da bi 1980. godine započelo život dobro organizovano građevinsko preduzeće u kome danas radi 250 različitih stručnjaka.
„Slovan Progres“ i njegov vlasnik Đuro Bocka imali su viziju razvoja, pa su u delatnost preduzeća uvrstili poljoprivrednu proizvodnju i preradu povrća. Tako je i nastala fabrika za preradu povrća „Zdravo-Organic“, ali i moderan voćnjak i organska proizvodnja povrća.
Fabrika „Zdravo-Organic“, u kojoj je „Slovan Progres“ uz novog investitora vlasnik polovine kapitala, spada među najsavremenije u regionu sa velikim iskorakom na tržište Evropske unije.
U fabrici se proizvode: kompoti, marmelade, džemovi i pekmezi, a preradom povrća kisele salate i ajvar. Metodom ceđenja (presovanja) voća i povrća, proizvode se 100% prirodni sokovi od voća i povrća bez dodavanja šećera i vode. Sirovine su iz vlastite proizvodnje i od kooperanata. U ovu fabriku instalirana je najnovija tehnologija, ispoštovani su zahtevi svih standarda radi zadovoljenja krajnjeg cilja - zaštite zdravlja potrošača – kažu u fabrici.
Fabrika trenutno podiže savremeni voćnjak na 50 hektara.
- Selenča i okolina imaju sve uslove za savremenu poljoprivredu, a organska proizvodnja je nova šansa i, ako to iskoristimo, osvojićemo nova tržišta i pomoći da se od agrara bolje živi – rekao je za „AgroServis“ Đuro Bocka. (AgroServis)
Na slici: Đuro Bocka