„ZLATIBORAC“ POČEO IZVOZ U AZERBEJDŽAN

 

Užice, 17. decembar 2010.

 

Kompanija „Zlatiborac“ d.o.o. iz Mačkata potpisala je ugovor sa Kompanijom „Delta group“ Baku o plasmanu suhomesnatih proizvoda od goveđeg mesa na tržište Azerbejdžana i osam susednih zemalja. Prvi šleper sa 10 tona proizvoda „Zlatiborca“, lidera na tržištu trajnih suhomesnatih proizvoda dobijenih na tardicionalni način, na putu je ka dalekom Azerbejdžanu, gde će se naći u prednovogodišnjoj ponudi velikih prodajnih lanaca.

- Ovo tržište je veoma važno, jer obuhvata devet zemalja sa blizu 200 miliona stanovnika, pokazuje interesovanje za proizvode iz Srbije i, dugoročno, stvara neograničene mogućnosti. Napravili smo početni korak, nadam se da će još mnoge kompanije iz Srbije naći interes za plasman roba na ovim tržištima – kaže za “AgroServis” Dušan Knežević, direktor „Zlatiborca“ i dodaje da očekuje da za najdalje godinu dana  izvoz u Azerbejdžan dostigne 100 tona na mesečnom nivou.

„Zlatiborac“ je u procesu implementacije HALAL sistema, sistema kvaliteta za tržišta islamskih zemalja, ima usvojen HACCP standard i ruski GOST R sertifikat.

U pogonima „Zlatiborca“ dnevno se preradi 10 tona svežeg mesa. Mesečna proizvodnja suhomesnatih proizvoda je iznad 150 tona, a 30% proizvodnje plasira se u izvoz na tržišta Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a posle Azerbejdžana proizvodi iz Mačkata trebalo bi uskoro da stignu i na tržište Ruske Federacije.

      (AgroServis)