četvrtak, jun 13Agro servis

NOVI SRPSKI TRAKTOR STIŽE IZ BAČKE PALANKE

 

Bačka Palanka, 07.03.2022.

Dnevnik

  • Na tržištu će uskoro biti dostupan traktor snage 90 konja domaće proizvodnje iz bačkopalanačke kompanije „Majevica servis doo“, namenjen malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima.

Ispitivanje tržišta je pokazalo bi upravo traktor ove snage omogućio navedenim gazdinstvima da obavljaju sve neophodne operacije, kaže za naš list menadžer prodaje ove kompanije, Nenad Nikolčić.

On dodaje da su istraživanjem došli do podatka da se prosečna površina gazdinstva u poslednjih 20 godina povećala za 13 odsto, te iz ovog preduzeća smatraju da bi njihov traktor mogao da zadovolji potrebe više od 50 odsto gazdinstava u našoj zemlji. Kao glavnu prednost ovog traktora u „Majevica servisu“ ističu obrtni momenat od 320(Nm) na točkovima, dok ostali traktori imaju 280(Nm).

– Traktor ima 90 konjskih snaga, Perkinsov motor, „Carraro“ transmisiju, napred izvod za kardan i prednju hidrauliku, klimu … Što se tiče nabavke delova, nabavljamo ih iz Italije, Nemačke i Engleske. Učešće domaće proizvodnje u domaćem traktoru je 40 odsto kada je u pitanju prototip. Serijska proizvodnja će nam obezbediti da više od polovine vrednosti traktora bude preferencijalno domaćeg porekla – objašnjava Nikolčić i dodaje da su svi proizvodni kapaciteti spremni za serijsku proizvodnju, kao i dvadesetak domaćih kooperanata koji će ih snabdevati potrebnim komponentama.

Uskoro i cena

Ono što poljoprivrednike interesuje je i cena novog traktora, ali o njoj još uvek nije moguće govoriti.

Nenad Nikolčić ističe da je razlog tržište čelika koje je veoma nestabilno, te cene rastu po 15-20 odsto na mesečnom nivou. Ideja ove kompanije jeste da budu konkurentni kvalitetom, a ne cenom, dodaje on.

– Mi kao fabrika ćemo izaći sa programima finansiranja gazdinstva, gde nećemo prodavati samo traktor nego će pored njega ići još tri, četiri priključne mašine, uz mogućnost otplate kako novčanim sredstvima tako i u žitaricama. Naš cilj prvenstveno je da se zastarela mehanizacija obnovi i da poljoprivrednici budu u mogućnosti da to učine na finansijski pristupačan način – kaže Nikolčić.

Dodajmo da je „Majevica servis“ iz Bačke Palanke je poznata po proizvodnji više od 70 vrsta priključnih mašina, između ostalog, pneumatskih sejalica, cisterni za osoku, jednoosovinskih prikolica, setvospremača, berača, tanjirača, itd. Takođe, u cilju očuvanja životne sredine, u ovoj kompaniji poljoprivrednicima nude i jedan zanimljiv proizvod, eko drljaču. Pošto su hemijska sredstva za prskanje sve skuplja, a korovi postaju otporni na određene preparate, eko drljača predstavlja idealno rešenje. Slepo čupanje korova je isplativije nego klasično suzbijanje korova sa međurednim špartačima, pojašnjavaju iz ove bačkopalanačke fabrike.

 Pregled Cena Žitarica  

—> KLIKNITE OVDE! <---


— Vaš komentar na nove cene žitarica 
  
—> KLIKNITE OVDE! <---

— Besplatni Agro Saveti 
—> KLIKNITE OVDE! <---