nedelja, jul 14Agro servis

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVE ZA MERU 1 IPARD III POZIVA

Rok za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za poljoprivrednika, u okviru IPARD III programa za Meru 1, produžen je do 21. juna, saopšteno je iz Uprave za agrarna plaćanja. Javni poziv je otvoren 23. februara i prvobitni rok za prijave je bio do 24. maja

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u izgradnju objekta, izgradnju objekta sa opremanjem tog objekta, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, podizanje novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala voća, kao novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala grožđa.

Investicije u nabavku opreme takođe mogu biti predmet ovog javnog poziva, ali samo u okviru investicije u izgradnju objekata, odnosno investicije u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.

Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva i ove Izmene javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Dozvoli obaveštenja o novim vestima! Da Ne hvala