četvrtak, april 18Agro servis

Državne inspekcije u akciji

 

REKORDNA ZAPLENA DUVANA

Beograd, 4. novembar 2013.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su u poslednje dve nedelje više od tri i po tone sirovog i rezanog duvana, kao i skoro 4.000 boksova cigareta u ukupnoj vrednosti od oko 5.800.000 dinara.

Rekordne zaplene posledica su koordiniranog rada Ministarstva finansija, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, odnosno poreske policije, poljoprivredne inspekcije, tržišne inspekcije, kriminalističke policije, Uprave carina i Uprave za duvan.

Uprave svih ministarstava zajednički su radile i na terenu, a akcija je podrazumevala praćenje svih faza proizvodnje duvana, od uvoza semena do pakovanja i distribucije.

Cilj zajedničkog rada je suzbijanje ilegalne trgovine akciznom robom i sive ekonomije koja, prema procenama, svake godine budžet Srbije košta blizu 200 miliona evra.

Zajednički rad i koordinacija svih nadležnih službi biće nastavljeni i u buduće kako bi se trgovina akciznom robom u potpunosti stavila u legalne tokove.

Ostavite odgovor