nedelja, april 14Agro servis

KOMPANIJA IMLEK U SARADNJI SA SISTEMOM ALMEX ORGANIZOVALA CELODNEVNI IZLET ZA DECU IZ ŠKOLE “MARA MANDIĆ” IZ PANČEVA

 

Beograd, 15.4.2022.

Kompanija Imlek organizovala je celodnevni izlet za mališane iz škole za osnovno i srednje obrazovanje “Mara Mandić” iz Pančeva na farmi Stari Tamiš, nadomak Pančeva. U saradnji sa sistemom Almex, čije je imanje Stari Tamiš najveće poljoprivredno gazdinstvo, kompanija Imlek je najmlađima pored edukativnog segmenta, omogućila nezaboravno iskustvo.

Na farmi, idealnoj za boravak u prirodi, dečaci i devojčice imali su priliku da se druže sa životinjama, ali i upoznaju sa poljoprivrednom proizvodnjom i načinom nastanka Moja Kravica mleka. Mališani su imali priliku da vide farme krava sa jaslenim delom, ergele konja, muzej konjskih zaprega, jezera sa pernatim životinjama, farme ovaca, bebi farme i mini zoo vrt, kao i da se bliže upoznaju sa lancem organske, zdrave proizvodnje. Tim stručnjaka sa farme Stari Tamiš sproveo je decu kroz sve jedinice i uputio ih u proces dobijanja mleka.

Moja Kravica mleko nastaje od najkvalitetnijeg sirovog mleka koje kompanija Imlek prikuplja sa 3.000 pažljivo odabranih porodičnih farmi u Srbiji. Kompanija Imlek tramsportuje i proizvodi mleko u „hladnom lancu“ koji je u potpunosti zatvoren, od muže do prijemne rampe u fabrici, čime je izbegnuta svaka mogućnost kontaminacije. Najsavremenija tehnologija prerade mleka obezbeđuje vrhunski kvalitet koji su potrošači prepoznali izabravši Moju Kravicu za omiljeni među svim generacijama.

“Kompanija Imlek neguje prijateljske odnose sa svim kooperantima, što je slučaj i sa farmom Stari Tamiš, koja predstavlja najveće imanje sistema Almex. Moja Kravica mleko dolazi upravo sa domaćih farmi koje uspešno neguju tradiciju i omogućavaju nam uživanje u pravom i prirodnom ukusu mleka. Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovom prilikom, u skladu sa društveno odgovornim poslovanjem, deci omogućili upoznavanje sa lancem tradicionalne, zdrave proizvodnje, i uspomene koje će pamtiti celog života”, izjavila je Marija Malović, regionalna menadžerka komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

„Sa velikim zadovoljstvom smo organizovali projekat sa kompanijom Imlek i sa specijalnom školom za osnovno i srednje obrazovanje Mara Mandić, gde smo se potrudili da deci dočaramo način proizvodnje „od njive do trpeze“, da ih ugostimo i  izmamimo osmeh na lice“ istakla je Jovana Putnik, menadžerka turističkog sektora kompanije Almex.

Imanje Stari Tamiš prostire se na 1100 ha i predstavlja najveće gazdinstvo u Almex sistemu. Osnovano kao poljoprivredno dobro sredinom prošlog veka, Almex je postao vlasnik imanja 2009. godine. U okviru ove interesantne turističke, ali i obrazovne sredine, posetioci mogu da se upoznaju sa životom na farmi. Pored farme krava sa oko 2.500 goveda holštajn-fizijske i simentalske rase, na Starom Tamišu nalazi se i farma svinja Nadel sa 18.000 grla i 1.300 priplodnih krmača, rase jorkšir, landars, pijetren i durok. Gazdinstvo se može pohvaliti i ergelom koja je izgrađena 1978. godine i koja je u potpunosti rekonstruisana 2012. godine. Ergela Tamiš trenutno ima 27 konja lipicanera, poreklom iz Lipica, Đakova i Karađorđeva. Ovaj jedinstveni kompleks u našoj zemlji je otvoren i za posete već sedam godina. (slike: Stefan Simonović)

 Subvencije  

—> KLIKNITE OVDE! <---

 Pregled Cena Žitarica  

—> KLIKNITE OVDE! <---


— Vaš komentar na nove cene žitarica 
  
—> KLIKNITE OVDE! <---

— Besplatni Agro Saveti 
—> KLIKNITE OVDE! <---

Ostavite odgovor