nedelja, jul 14Agro servis

Ministar Martinović razgovarao sa direktorom kancelarije Svetske banke u Srbiji

SAOPŠTENJA MINISTARSTVA I NAJAVE

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa direktorom kancelarije Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom, sa kojim je razgovarao o nastavku pregovora o dodatnom finansiranju Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije (SCAP).

S obzirom na to da Projekat ima za cilj osnaženje mikro, malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača i preduzeća, kao i unapređenje poljoprivredne proizvodnje i konkurentnosti u Srbiji, na sastanku je istaknuto da je Svetska banka spremna da započne pregovore sa Vladom Republike Srbije, Ministarstvom finansija i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o dodatnom finansiranju Projekta u iznosu od 100 miliona evra.

Dodatno finansiranje u navedenom iznosu planirano je Zakonom o budžetu za 2024. godinu i predstavljalo bi, između ostalog, nastavak investicija u razvoj i primenu poslovnih planova unapređenja konkurentnosti i održivosti poljoprivredne proizvodnje.

Ministar Martinović naglasio je da je Svetska banka važan partner Vladi Republike Srbije, te izrazio uverenje da će se dosadašnja uspešna saradnja na ovom, ali i drugim projektima, nastaviti i u budućnosti.

Dozvoli obaveštenja o novim vestima! Da Ne hvala