nedelja, jul 14Agro servis

Ministar Martinović uručio predstavnicima Republike Malavi non-paper

SAOPŠTENJA MINISTARSTVA I NAJAVE

Ministar Martinović uručio predstavnicima Republike Malavi non-paper u vezi pozicije Republike Srbije na Rezoluciju o tzv. genocidu u Srebrenici

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se danas sa ministrom poljoprivrede Republike Malavi Semjuelom Kavaleom i ambasadorom Republike Malavi Džozefom Džon Empingandžirom.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru obostrano je potvrđena opredeljenost za dalje jačanje i unapređenje veoma dobrih i tradicionalno prijateljskih odnosa dve zemlje. Razmatrani su dalji pravci bilateralne saradnje, kao i mogućnosti i potencijali u oblasti poljoprivrede od zajedničkih interesa.

Ministar Martinović je ovom prilikom uručio predstavnicima Republike Malavi non-paper u vezi pozicije Republike Srbije na Rezoluciju o tzv. genocidu u Srebrenici, te izrazio želju da Vlada Republike Malavi glasa protiv Rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

„Srpski narod ne može biti kolektivno optužen za genocid, životno smo zainteresovani za mir u regionu, a usvajanje rezolucije bi predstavaljalo korak unazad i dovelo do novih tenzija i potencijalnih konflikata koji nikome nisu potrebni. Kao narodu koji vekovima poštuje tradicionalne hrišćanske vrednosti i neguje suživot sa svima, usvajanjem rezolucije bi se stavila neizbrisiva i neopravdana ljaga na sve prošle i buduće generacije“ naglasio je ministar Martinović.

On je dodao da bi žig genocida, koji bi bio stavljen na srpski narod usvajanjem rezolucije, predstavljao kršenje međunarodnog prava, stvorio tenzije u regionu, te srpski narod vratio u prošlost.

„Republika Srbija je čvrsto opredeljena za dalje unapređenje saradnje zemalja regiona i jačanje stabilnosti na dobrobit svih građana“ zaključio je ministar Martinović.

Dozvoli obaveštenja o novim vestima! Da Ne hvala