ponedeljak, april 15Agro servis

Poziv udruženja Agroprofit

 

NASTAVAK PRIJAVLJIVANJA GAZDINSTAVA ZA DUGOVANJE DRŽAVE

Ada, 24.12.2022.

Upravni odbor udruženja Agroprofit, na današnjoj vanrednoj sednici u Adi je razmatrao najnoviju situaciju vezanu za isplatu direktnih plaćanja od strane države. Reč je o čekanju novca za kvalitetna priplodna grla, tov, kao i kupovinu. Članovi proizvodne grupe odgajivača kvalitetnih tovnih goveda poodavno su se obratili nadležnom ministarstvu za isplatu po različitim osnovama, ali većina nije dobila odgovor o obradi predmeta, a mali broj je primio novac. Upravni odbor je zaključio da se nastavi prijavljivanje neisplaćenih zahteva da bi se do polovine iduće nedelje utvrdilo približno ukupno dugovanje. Naime, najava da bi svi dugovi iz Uprave za agrarna plaćanja mogli biti nadoknađeni do kraja godine, više nije realna jer je prema nepotpunim procenama još uvek mnogo neobrađenih prijava u ovoj upravi.

Nakon sastanka Proizvodne grupe ovog udruženja 22.12. i posle razgovora sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenom Tanasković nije se došlo do sigurnosti o isplati ovogodišnjih podsticaja, niti do potpunog uverenja da će postojeće mere biti zadržane i naredne godine, a posebno postoji sumnja u novi model –„javni poziv“ za čega stočari tvrde da nema zakonsku osnovu u Zakonu o podsticajima. Ovo će biti i glavna pitanja za novi susret u Ministarstvu poljoprivrede, ali i tema obraćanja ove grupacije predsedniku republike Aleksandru Vučiću, jer je ovaj vid govedarstva jedini napredovao i to zahvaljujući merama državne politike. Tako na farmama uspešnih domaćina se nalazi više od 12000 kvalitetnih priplodnih krava čiste rase.

Upravni odbor je zaključio da se nastavi prijavljivanje duga i to na adresu agroprofit.udruzenje@gmail.com ili na viber broj 0655591270.

Gazdinstva koja su se već prijavila, ne moraju ponavljati prijavu, izuzev mere za tov kvalitetne krave, gazdinstva mogu navesti i nerealizovane zahteve za kupovinu grla i za investicije koje su imale u stočarstvu.

 Subvencije  

—> KLIKNITE OVDE! <---

 Pregled Cena Žitarica  

—> KLIKNITE OVDE! <---


— Vaš komentar na nove cene žitarica 
  
—> KLIKNITE OVDE! <---

— Besplatni Agro Saveti 
—> KLIKNITE OVDE! <---