ponedeljak, april 15Agro servis

Tržište goveda

 

DO PONEDELJKA ĆE BITI POZNAT PARTNER „AGROPROFITA” ZA IZVOZ JUNADI U ALBANIJU

Novi Sad, 13.03.2022.

Na poziv Udruženja „Agroprofit” iz Novog Sada, za partnerstvo u izvozu goveda i mesa u Albaniju, javilo se sedam kompanija i do ponedeljka će biti poznato za čiju uslugu u ovom poslu su se opredelili farmeri iz Proizvodne grupe odgajivača tovnih rasa. Među prijavljenima za saradnju nema velikih klaničara niti izvoznika. Prijavljeni ispunjavaju uslove za izvoz žive stoke i predstavljaju kompanije sa solidnim poslovanjem. U kontaktima sa klaničnom industrijom, kako kažu u Udruženju, saznali su da pojedine klanice odavno ne kolju goveda, već meso u različitim oblicima kupuju u inostranstvu.

Udruženje planira da izabranom partneru ponudi i saradnju u domaćem prometu goveda, kao i angažovanje u uvozu tovnog podmlatka iz okolnih zemalja. Za saradnju Udruženje nudi izbor farmi, svojih članova, za uslužni tov junadi.

Kompanija Kazazi iz Drača (Albanija), sa kojom je Udruženje postiglo dogovor o saradnji, zainteresovana je i za kupovinu teladi težine 180-300 kg, kao i utovljene junadi mlečnih rasa, što je novina u trgovini sa pomenutom zemljom. Godišnje potrebe Albanije za potrošnju goveđeg mesa ne prelaze 30.000 različitih kategorija goveda, a u tom broju je najviše krava. Sa razvojem turističke ponude uz more u Albaniji, ova potrošnja će se povećati u količini i po kvalitetu, tvrde tamošnji turistički radnici koji već za 1. jun najavljuju početak sezone.

 Subvencije  

—> KLIKNITE OVDE! <---

 Pregled Cena Žitarica  

—> KLIKNITE OVDE! <---


— Vaš komentar na nove cene žitarica 
  
—> KLIKNITE OVDE! <---

— Besplatni Agro Saveti 
—> KLIKNITE OVDE! <---

Ostavite odgovor