Ukida se zabrana izvoza hrane u Severnu Makedoniju

 

MINISTRI NEDIMOVIĆ I NIKOLOVSKI DOGOVORILI SKIDANJE BLOKADE

Beograd, 23.03.2022.

Tanjug

  • Ministri poljoprivrede Srbije i Severne Makedonije dogovorili su se na danaÅ”njem sastanku u Beogradu da izvoz pÅ”enice, kukuruza, braÅ”na i jestivog ulja u Severnu Makedoniju bude nastavljen u narednom periodu, prema ranije ugovorenim količinama, saznaje Tan‌jug u Ministarstvu poljoprivrede.

Ministri Branislav Nedimović i Ljupčo Nikolovski razgovarali su o inicijativi Otvoreni Balkan, čiji se značaj posebno ističe u aktuelnoj situaciji kada se zatvaraju mnoga tržiÅ”ta u svetu, rečeno je u Ministarstvu.

Potvrđeno je da je glavna tema razgovora bila izvoz pÅ”enice, kukuruza, braÅ”na i ulja prema količinama koje su ugovorene pre uvođenja zabrane.

Dodaje se da se izvoz na osnovu ranije ugovorenih količina pomenutih proizvoda nastavlja "utvrđenom dinamikom u narednom periodu".

Makedonski ministar Nikolovski je nakon sastanka izjavio za RTV Makedonije da je s Nedimovićem dogovorio da zabrana izvoza žitarica, braÅ”na i ulja iz Srbije za Makedoniju bude ukinuta u narednih sedam do deset dana.

- To znači da će biti realizovani svi dogovori privrednih partnera, članova svih privrednih komora. Zabrana će biti ukinuta, a o dogovorenim količinama će predsednik makedonske Vlade uputiti pismo premijerki Srbije već danas, s ciljem da zabrana koja je na snazi poslednjih sedam dana bude ukinuta, kao Å”to je dogovoreno na danaÅ”njem sastanku. To znači da će Makedonija imati dovoljne količine ovih strateÅ”kih roba sve do naredne žetve i da građani treba da budu spokojni, poručio je Nikolovski.---
 
Subvencije --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---
---
 
Pregled Cena Žitarica --- 

---> KLIKNITE OVDE! <---


--- VaÅ” komentar na nove cene žitarica 
---  
---> KLIKNITE OVDE! <------ Besplatni Agro Saveti 
---
---> KLIKNITE OVDE! <---