nedelja, jul 14Agro servis

Ministar Martinović: snažna saradnje Ministarstva i PKS-a – ostajemo usmereni na rešavanje svih izazova sa kojima se susreće naša poljopriveda

B e o g r a d, 17. maj 2024. Godine

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović sastao se sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.
Ministar Martinović je tom prilikom istakao da je Ministarstvo otvoreno i spremno za svaku vrstu saradnju sa PKS i njenim članicama.
„Ministarstvo, proizvođači, kompanije i PKS su na istom zadatku, a to je što uspešnija poljoprivreda i prehrambeni sektor, a o tome govori podatak da poljoprivreda Srbije učestvuje sa 7.7 % u BDP Republike Srbije. Imaćemo otvoreni dijalog po svim pitanjima i u meni ćete imati podršku za sve izazove, nedoumice i pitanja sa kojima se susreću kako naši primarni proizvođači, kao i poljoprivredni i prehrambeni sektor u ovim izazovnim vremenima”, istakao je ministar.
Marko Čadež istakao je da Ministarstvo može da računa na svu podršku i pomoć Privredne komore Srbije.
“Sjajno je prihvaćena inicijativa PKS za osnivanjem Radne grupe za što bolju komunikaciju i saradnju privrede i Ministarstva poljoprivrede, na kojoj bi se rešavali eventualni problemi i donosila dobra rešenja u korist svih zainteresovanih strana. Želimo da radimo na tome da naša poljoprivreda od primarne proizvodnje sirovina, okrene se ka preradi i dodatoj vrednosti”, rekao je Čadež.
Na sastanku je bilo reči o svim sektorima u oblasti poljoprivrede i mogućnostima njihovog daljeg unapređenja.

Dozvoli obaveštenja o novim vestima! Da Ne hvala