četvrtak, april 18Agro servis

NAJSKUPLJE ŠARANE JELI SREMCI

 

Novi Sad, 18.10.2022.

Dnevnik

  • Krompir je prošlog meseca bio najjeftiniji na severu zemlje u Subotici 80 dinara, a najskuplji na beogradskim pijacama 120 dinara, pokazalo je istraživanje Republičkog zavoda za statistiku o cenama na malo poljoprivrednih proizvoda.

Ovo povrće najčešće u domaćoj ishrani bilo je za 20 dinara jeftinije u odnosu na Beograd, 100 dinara kilogram, na pijacama i radnjama u Novom Sadu, Zrenjaninu i u Sremskoj Mitrovici. U Banatu, u Pančevu, kilogram krompira je bio isto stotinu dinara, ali je u prodavnicama mogao da se kupi i za 80 dinara.

Luk je bio skuplji u septembru na pijaci nego u radnji, jer je na pijacama u Novom Sadu, Zrenjaninu i Pančevu koštao 80 dinara, a u radnjama 70 dinara. Po toj ceni se mogao kupiti i u Subotici, ali samo na pijacama jer je u radnjama bio jeftiniji, kilogram je koštao 65 dinara.

Beograđani su i luk, kao i krompir, plaćali najskuplje u odnosu na žitelje vojvođanskih gradova jer je stotinu dinara vredeo na pijaci u prestonici, ali je toliko trebalo novca i žiteljima Sremske Mitrovice jer je i tamo na pijaci imao istu cenu – 100 dinara.

Zrenjanincima sir nije jeftin

Kilogram sira najviše su plaćali Banaćani, na pijaci u Zrenjaninu 600 dinara, a 1.000 u radnjama.

U Subotici i u Pančevu sir se prodavao na pijaci za 500 dinara, a u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici za 400 dinara.

Najjeftiniji sir je bio u Kraljevu na pijaci, svega 300 dinara kilogram, a najskuplji u Zaječaru i Šapcu 800 dinara.

I za kupus je trebalo više para na pijacama u odnosu na radnje, pa je tako u Banatu, u Zrenjaninu i Pančevu, koštao 80 dinara, a u prodavnicama se mogao kupiti za 70 dinara kilogram.

U Novom Sadu i u Sremskoj Mitrovici na pijacama je kupus koštao 70 dinara, a 60 u radnjama. Najjeftiniji je bio u Subotici, 60 dinara kilogram, u radnjama i na pijacama. Kupus je imalo najnižu cenu Valjevu, gde je kilogram na pijaci vredeo 40 dinara.

Rečna riba – šaran najkuplja je bila u Sremskoj Mitrovici jer je za kilogram trebalo platiti 850 dinara. U ostalim vojvođanskim gradovima kilogram šarana se prodavao za 700 dinara u Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu i Subotici.

Najjeftiniji šaran ispod 500 dinara, odnosno 480 dinara, bio je u Nišu, i u Leskovcu gde je koštao 490 dinara kilogram. U Beogradu se kilogram šarana prodavao za 610 dinara kilogram.

Najjefinija jaja, prema podacima Zavoda za statistiku, prodavala su se na pijaci u Pančevu, komad je bio 15 dinara, a najskuplja su bila u Novom Pazaru, čak 25 dinara komad.  Za 16 dinara jaje se moglo kupiti na pijaci u Sremskoj Mitrovici, za 17 dinara u Novom Sadu i u Subotici, a za 20 dinara u Zrenjaninu. Nekoliko dinara više trebalo je za jaja u radnjama, 22 dinara koštala su u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici i Subotici, a u Pančevu je trebalo 20 dinara za jedno jaje.

Sveže pileće meso u radnjama u zemlji prodavalo se po jednoj ceni – 299 dinara za kilogram. Izuzetak je bio samo Niš, gde je piletina u radnji koštala 280 dinara kilogram.

Na području Vojvodine, piletina je razičito koštala na pijacama, pa je tako na pijaci u Pančevu kilogram pilećeg mesa stajao 400 dinara, u Zrenjaninu 380 dinara, a u Novom Sadu i u Subotici 350 dinara.

U prestonici kilogram piletine na pijaci je koštao 330 dinara.

 Subvencije  

—> KLIKNITE OVDE! <---

 Pregled Cena Žitarica  

—> KLIKNITE OVDE! <---


— Vaš komentar na nove cene žitarica 
  
—> KLIKNITE OVDE! <---

— Besplatni Agro Saveti 
—> KLIKNITE OVDE! <---

Ostavite odgovor