ponedeljak, april 15Agro servis

Raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju

 

USKORO OBJAVLJIVANJE UREDBE

Beograd, 4. mart 2013.

 

Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, donela Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2013. godini u skladu sa Zakonom o podsticajima.

U saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede navodi se da će se sredstva raspoređivati za direktna plaćanja u odgovarajućim maksimalnim iznosima, za podsticajne mere ruralnog razvoja i za posebne podsticaje.

Usvajanje Uredbe omogućava početak isplate svih subvencija i premija u poljoprivredi i ruralnom razvoju tokom ove godine.

Uredbom se motivišu poljoprivredni proizvođači naše zemlje, stvaraju se uslovi za povećanje proizvodnje i konkurentnosti i razvijaju se potencijali plasmana poljoprivrednih proizvoda na domaćem i na stranim tržištima.

Podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2013. godini pažljivo su koncipirani i na optimalan način podržavaju nedovoljno razvijene oblasti poljoprivredne proizvodnje kroz stimulisanje konkurentnosti i proizvodnje.

Ovako koncipirani podsticaji deo su agrarne politike Republike Srbije koju karakterišu predvidivost, stabilnost i konzistentnost, dodaje se u saopšetnju.

Ovih dana očekuje se i objavljivanje uredbe.

Ostavite odgovor