ponedeljak, april 15Agro servis

NADNICE ZA 120 BERAČA

 

Vršac, 18. avgust 2015.

Izvor: Politika

Nebojša Mišić, vršilac dužnosti direktora „Vršačkih vinograda”, izjavio je za „Politiku”, da je Privredni sud u Pančevu obavestio ovu kompaniju da se „pokreće prethodni stečajni postupak nad dužnikom „Vršačkim vinogradima”. To je odluka koja ovoj kompaniji, sa mnogo obaveza prema dobavljačima i bankama, omogućava – nesmetani rad. Tom odlukom spasava se ovogodišnji rod grožđa, procenjen na 6,5 miliona kilograma i izražava briga o imovini države, koja je u ovoj kompaniji većinski vlasnik sa 72 odsto.

–         Rane sorte grožđa beremo punom parom, jer smo zahvaljujući ovoj odluci suda oslobođeni jedne velike brige – kako da isplaćujemo nadnice više od 120 trenutno angažovanih sezonskih radnika berača. Po svemu sudeći, da bismo postigli efikasnost i pravovremenost u skidanju roda, u trenutku kada je zrno najpogodnije za preradu, na našim plantažama od 1.135 hektara, angažovaćemo kombajne za grožđe, kaže Nebojša Mišić, i naglašava da kvalitet zrna obećava dobru „kapljicu”.

On ne krije zadovoljstvo donesenom odlukom i naglašava da je bilo logično i očekivano da se „Vršačkim vinogradima” omogući zaštita od čerupanja, zatim, nesmetana berba grožđa i da se kroz kasniji stečajni postupak raščisti sve, kako bi se znalo – šta je čije.

Tek tada će biti ustanovljena prava vrednost „Vršačkih vinograda”, a kupcu će moći da se kaže – šta kupuje i po kojoj ceni.

Ostavite odgovor