četvrtak, april 18Agro servis

NEMA VIŠE ARENDE ZA „VINOGRADE”

 

Vršac, 21. avgust 2015.

Izvor: Dnevnik

Veće Opštine Vršac, zbog duga „Vršačkih vinograda” AD, donelo je odluku da preduzme sve neophodne mere potrebne za pokretanje raskida ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, preneo je portal „Vršac”.Odluka je doneta na osnovu činjenice da neizmirene obaveze „Vršačkih vinograda„ AD za zakup poljoprivrednog državnog zemljišta trenutno iznose 205.201,79 evra.

O realizaciji ove odluke staraće se Slavko Ćirin član Opštinskog veća, u saradnji sa Jovanom Kneževićem načelnikom Opštinske uprave i Branislavom Dangubićem Opštinskim javnim pravobraniocem.Oni će, takođe, u cilju prijave potraživanja, pratiti dešvanja vezana za otvaranje stečajnog postupka u „Vršačkim vinogradima„.

„Vršački vinogradi„ AD, ugovorom potpisanim 2007. i 2008. godine, dugoročno su zakupili oko 779 hektara pod vinogradima, 97 hektara oranica, 162 hektara krčevine, 10 hektara šume i 475 hektara „ostalog„ zemljišta, tačnije više od 1.610 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.Privredni sud u Pančevu 17. avgusta je doneo rešenje o predstečajnom postupku „Vršačkih vinograda„ AD.

Država je obezbedila novac za isplatu socijalnog programa, koji je u dogovoru sa oba sindikata prihvatilo 240 radnika. Ostalo ih je petoro. Ugovorom o sezonskim poslovima, na mesec dana, sa biroa je vraćeno oko 140 radnika.„Vršački vinogradi„ su započeli ovogodišnju berbu. Po okončanju berbe trebalo bi da odu u stečaj i da se, posle određenog vremena, prodaju kao pravno lice u stečaju.

Ostavite odgovor