subota, april 13Agro servis

Ponuda agencije Kompas

 

POSETA NAJVEĆEM SAJMU JABUKA

Novi Sad, 26. septembar 2014.

 

Deveti međunarodni sajam jabuka, jedinstven širom sveta, organizuje se svake druge godine u Bolcani (Italija). Ovo je prilika da se dobije informacija o najnovijim saznanjima gajenja, skladištenja i o marketingu jabuka. Pre dve godine 364 vrhunska izlagača iz 17 zemalja sveta sakupilo je 16 hiljada profesionalnih posetilaca iz 60 zemalja. Ovogodišnji sajam će se održati 20 – 22. novembra.

Voćari, stručnjaci i savetodavci u voćarstvu koji su ranije odlazili na ovaj skup su izuzetno zadovoljni, jer je u aranžmanu moguća i poseta voćarima u regionima.

Poznato je da su Italijani u srednjem i severnom delu zemlje među najuspešnijima u Evropi i da svaki pedalj zemlje koriste za podizanje voćnjaka. Iako su to zasadi po najnovijim standardima, dakle vrlo skupi, njihovi vlasnici se uklapaju u tržišne cene, jer je trgovina kvaliteta organizovana kao i marketing.

Naši voćari su u ovoj zemlji videli dobre primere voćarske prakse, pa su neka iskustva već preneli u svoju proizvodnju. To se, pre svega, odnosi na izbor sorti.

Agencija Kompas iz Novog Sada za put u Bolcanu pripremila je bogatu ponudu, a ceo aranžman za petodnevni program je 195-210 evra.

Telefon Kompasa: 021/522-528 i 523-578.

Program putovanja se nalazi u prilogu.

Ostavite odgovor