četvrtak, april 18Agro servis

Prodajte kukuruz mobilnim telefonom

 

STARTAP NAŠA APLIKACIJA KOJA POVEZUJE PROIZVOĐAČE I TRGOVCE

Novi Sad, 01.12.2022.

Novosti

  • TIM stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u trgovini žitaricama i uljaricama osmislio je aplikaciju Cooperation Manager za elektronsku komunikaciju između skladištara (trejdera) i njihovih kooperanata, poljoprivrednih proizvođača i dobavljača.

Softversko rešenje (softverska platforma + mobilna aplikacija) omogućava digitalizaciju procesa prodaje između trgovaca i pojednostavljivanje komunikacije sa kooperantima, čime se za obe strane povećavaju prihodi i smanjuju troškovi prodaje.

„Cilj svakog poljoprivrednika i otkupljivača poljoprivrednih proizvoda je da može na brz i jednostavan način da se informiše o cenama poljoprivrednih proizvoda, cenama inputa, kao i drugim informacijama bitnim za proizvodnju i trgovinu. Vođeni tom idejom i prethodnim radnim iskustvom na Produktnoj berzi, kreirali smo platformu koja objedinjuje sve ove procese“, kaže Radoslav Pilja, direktor poslovnih operacija u kompaniji Cooperation Manager.

Platforma je kreirana sredinom prošle godine, a već sada je koriste neke od najvećih kompanija u Srbiji koje oko sebe okupljaju značajan broj kooperanata.

„Najviše smo ponosni što je Cooperation Manager jedna od prvih kompanija u svetu koja je kreirala digitalna rešenja iz ove oblasti, a čije će usluge u narednih mesec dana biti ponuđene na tržištima Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine”, najavio je Pilja.

Platforma je namenjena skladištarima i hladnjačarima, odnosno, otkupljivačima poljoprivrednih proizvoda koji žele da unaprede saradnju sa kooperantima i postignu bolje poslovne rezultate sa manjim utroškom vremena i novca.

„Tu pre svega mislimo na kompanije koje blisko sarađuju sa farmerima u formi kooperacije. Velik broj kooperanta zahteva i veliku logističku potporu u vidu komercijale, zaštitara, poljoprivrednog apotekara… Svi oni imaju ograničeno vreme koje mogu da utroše na kvalitetan odnos sa klijentima. Naša platforma im pruža mogućnost da multiplikuju efekte svog rada i oslobode prostor za druge aktivnosti, istovremeno povećavajući obuhvat poljoprivrednika sa kojima komuniciraju”.

Kako funkcioniše

Kao nosilac licence, skladištar ili hladnjačar, kreira svoju bazu kooperanata kojima žele da šalju informacije o ponudi, potražnji ili savete agronoma. Platforma pruža potpunu kontrolu nosiocu licence ko može da pristupi podacima, kao i kreiranje zasebnih grupa kooperanata sa različitim interesovanjima.

„Svaki kooperant u potpunosti besplatno instalira aplikaciju na svoj telefon, čime stiče mogućnost dobijanja bitnih informacija od svog skladištara ili hladnjačara u realnom vremenu”, rekao je Pilja.

 Subvencije  

—> KLIKNITE OVDE! <---

 Pregled Cena Žitarica  

—> KLIKNITE OVDE! <---


— Vaš komentar na nove cene žitarica 
  
—> KLIKNITE OVDE! <---

— Besplatni Agro Saveti 
—> KLIKNITE OVDE! <---

Ostavite odgovor