četvrtak, april 18Agro servis

Unija poljoprivrednika Sremska Mitrovica

 

JEFTINIJI EVRO DIZEL NA LISTI ČEKANJA

Novi Sad/Sremska Mitrovica, 24. april 2014.

Zlatan Đurić, predsenik Unije poljoprivrednika iz Sremske Mitrovice, gostujući sinoć u emijsiji „Lenija” Novosadske televizije, izjavio je da među ratarima u Vojvodini i Mačvi postoji veliko interesovanje za kupovinu evro dizela po ceni od 142 dinara po litri, gde je uračunat i dovoz do kupca.

Povodom ove vesti, Đurića smo danas pitali kakva su pravila za nabavku ovog goriva i koji rokovi se poštuju za isporuku?

–         Tačno je da imamo listu upisanih za kupovinu i koji čekaju dva-tri dana, kaže Đurić i dodaje da gazdinstva novac uplaćuju na račun dobavljača i dobijaju fiskalni odsečak, a da su u prodajnoj ceni –  142 dinara za litru, obračunate sve dažbine prema državi.

Zbog činjenice da se poljoprivrednicima nude često goriva sumnjivog kvaliteta, iz cisterne se u dvorište kupca uzima kontrolni uzorak u dve flaše i ostavlja domaćinu da bi u svako doba mogao da proveri snagu goriva koje mu je isporučeno – kaže Zalatan Đurić.

Prema njegovim rečima količinu od 25.000 litara može podeliti više gazdinstava, što se već sada i čini, ali su svoje potrebe ovoj Uniji najavila i veća gazdinstva i zadruge. Dnevna isporuka ovog goriva za sada je moguća samo u količini od 50.000 litara, pa je to razlog da se na istakanje čeka dva do tri dana. Kako smo obavešteni, ovaj posao Unija će sprovoditi do kraja godine, a mogućnost kupovine imaju i poljoprivredna preduzeća. Prijave se primaju na telefon: 022/639-435 ili 065/677-5937.

Ostavite odgovor