četvrtak, april 18Agro servis

Vojvodina i EU

 

VOJVOĐANSKI VOĆARI NA SAJMU U BERLINU

Novi Sad, 4. februar 2014.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na čelu sa Goranom Ješićem zajedno sa Fondom za podršku investicija u Vojvodini predstaviće potencijale poljoprivredne proizvodnje na sajmu „Fruit logistica“ u Berlinu od 5. do 8. februara 2014. godine.Na sajam sa predstavnicima Vlade AP Vojvodine i Fonda za podršku promocija u Vojvodini predstaviće se i sedam domaćih firmi koje se bave proizvodnjom i prodajom svežeg voća i povrća.

Cilj nastupa na ovom sajmu je promocija domaćeg poljoprivrednog proizvoda i plasiranje  proizvoda kompanija koje su prošle konkurs na strana tržišta, pre svega tržište Rusije i zemalja EU. U pitanju su kompanije “Ripe Fruit Farm” iz Selenče, “Evropa Fruit” i “Dobro voće” iz Novog Slankamena, “Agrofructus – Vip” iz Kaća, “Atos Fructum” iz Male Remete i “Sirmium Fruit”, te “Green Group” iz Šida.  Ove kompanije ukupno proizvedu  17 000 t voća i povrća godišnje. 

Sajam FRUIT LOGISTICA je vodeći međunarodni sajam svežeg  voća i povrća, koji omogućava upoznavanje sa najnovijim dostignućima svetskih proizvođača i distributera voća i povrća iz oblasti pripreme i plasmana proizvoda na tržište, uključujući pakovanje, sortiranje, transport, logistiku, skladištenje, reciklažu, kontrolu kvaliteta, marketing itd.  U ponudi sajma, između ostalog, mogu se pronaći proizvodi iz oblasti svežeg voća i povrća, orašastog i suvog voća, začinskog bilja i začina, ukrasnog bilja.

Ostavite odgovor