četvrtak, april 18Agro servis

FETA SIR IZ BAČKE PUTUJE U RUSIJU

 

Subotica, 19. novembar 2015.

Izvor: Večernje novosti

  • U "Mlekari Subotica" u utorak puštena u rad nova linija vredna milion evra. Kompletna godišnja proizvodnja ide za tržište Ruske Federacije

Nova linija za proizvodnju feta sira u "Mlekari Subotica", vredna više od milion evra, u utorak je puštena u rad. Uz pomoć jedne od najsavremenijih mašina, u ovoj mlekari godišnje će biti proizvedeno oko 2.500 tone sira, a celokupna proizvodnja biće namenjena izvozu na tržište Rusije.

– "Mlekara Subotica", koja postoji već šest decenija, primer je kako dobra ekonomska ideja, ako je prati predan rad, umeće, dobar menadžment, može da se razvija i da postane jedna od vodećih kompanija, a takvih primera u našoj zemlji nemamo mnogo – poručio je ministar privrede Željko Sertić. – Od 556 privatizacija, 95 odsto je raskinuto, a ovde imamo slučaj da investicioni fond koji je kupio kompaniju ulaže u nju i razvija njene potencijale. Ovde smo da podržimo otvaranje nove proizvodne linije i tako podstaknemo i druge investicione fondove da dođu i ulažu u Srbiju.

Ilija Šetka, direktor "Imleka", u okviru kojeg posluje "Mlekara Subotica", istakao je da će ova mlekara u narednih godinu dana od svojih dobavljača otkupiti dodatnih 25.000 litara mleka.

– Sa svakom investicijom nastaje potreba za zapošljavanjem novih ljudi – istakao je Šetka. – Pored fabrika u Srbiji, imamo fabrike i u Bosni, Makedoniji i Crnoj Gori, a strategija našeg razvoja je da ulažemo u sve fabrike, ne samo u centralnu u Padinskoj skeli. Ova mašina je jedna u nizu investicija, a za narednu godinu imamo značajne investicione planove.

"Imlek" je deo "Mid Europa partners" investicionog fonda, u čijem sastavu su i kompanije "Bambi" i "Knjaz Miloš".

Ostavite odgovor