nedelja, jul 14Agro servis

NOVI PROTEST I BLOKADA PUTA?

 

Pančevo, 29. avgust 2013.

Izvor: RTS

Poljoprivrednici iz Banata u podne će odlučiti da li će blokirati put Pančevo-Beograd, u znak protesta zbog niskih otkupnih cena pšenice, kukuruza i suncokreta.

Banatski poljoprivrednici, nezadovoljni otkupnom cenom svojih pšenice, kukuruza i suncokreta, noć su proveli na novom putu Pančevo – Beograd.Ne ometaju saobraćaj jer su traktore parkirali u desnu kolovoznu traku ali, kako su rekli izveštaču RTS-a, u podne će odlučiti da li će blokirati put.

Dok predstavnici nekih udruženja tvrde da tu čekaju odgovor Vlade, drugi kažu da su poziv za razgovor u ponedeljak dobili od vicepremijera Aleksandara Vučića.

Poljoprivrednici su blokirali pančevačku luku na Dunavu, silose kompanije "Graneksport" iz Pančeva, uljare u Zrenjaninu i Novoj Crnji, a za danas najavljuju i blokadu uljare u Somboru.

Nameravali su da traktorima dođu ispred Vlade, i predaju zahteve, ali ih je na putu ka Beogradu sprečila policija.

Ratari zahtevaju da otkupna cena suncokreta bude 45 dinara za kilogram, dodatni otkup 200.000 tona pšenice ovogodišnjeg roda po ceni od 20 dinara za kilogram, kao i otkup 200.000 tona kukuruza po ceni od 18 dinara za kilogram.

Ostavite odgovor

Dozvoli obaveštenja o novim vestima! Da Ne hvala