ponedeljak, april 15Agro servis

ULJARE U BLOKADI, POLJOPRIVREDNICI S VUČIĆEM

 

Beograd, 2. septembar 2013.

Izvor: RTV

Poljoprivrednici iz južnog Banata nezadovoljni otkupnom cenom pšenice, kukuruza i suncokreta, saopštili su danas da će u 9 časova njihova delegacija razgovarati sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Član Organizacionog odbora protesta Jovan Negovan rekao je agenciji Beta da se blokada puteva traktorima u okolini Pančeva, koja je počela u sredu, nastavlja i jutros, bez obzira na razgovore s Vučićem.

Negovan je ponovio da od vlade pre svega traže da posreduje u pregovorima sa otkupljivačima i pomogne da se cena suncokreta poveća sa sadašnjih 24 na 45 dinara po kilogramu.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici i dalje blokiraju novi put Pančevo – Beograd, kao i put Pančevo – Jabuka, a o nastavku protesta i njegovoj eventualnoj radikalizaciji odlučiće posle razgovora s Vučićem.

Poljoprivrednici traže i da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić suzbije kartelsko ponašanje u industriji ulja i dogovaranju otkupne cene suncokreta.

Traže i dodatni otkup pšenice i kukuruza i suncokreta za potrebe Robnih rezervi.

Fabrike ulja "Dijamant" u Zrenjaninu i "Banat" u Novoj Crnji već peti dan se nalaze u neprekidnoj traktorskoj blokadi nezadovoljnuih banatskih poljoprivrednika. Predstavnici uljara upozorili su da blokade ugrožavaju njihovo poslovanje i dovodi u pitanje otkup ovogodišnjeg roda suncokreta.

Ostavite odgovor