nedelja, april 14Agro servis

OBAVEZAN SERTIFIKAT

 

Novi Sad, 24.05.2022.

Projekat „Podizanje plantaža lekovitog i aromatičnog bilja“, koji se  završava u oktobru, na kojem je angažovan tim stručnjaka INSTITUTA ZA ŠUMARSTVO u Beogradu, predstavljen je juče u Kongresnom centru „Master”. Projekat finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, a usmeren je ka korisnicima programa za unapređenje poljoprivrede i onima koji žive u ruralnim područjima.

 Cilj projekta je da se razvije model proizvodnje i prerade lekovitog i aromatičnog bilja u ruralnim krajevima Srbije radi zapošljavanja stanovništva, pre svega u Pirotskom okrugu. Tim s INSTITUTA u tom kraju i sakuplja biljke, nakon čega će biti proizvedeno seme i ispitana etarska ulja.

– Oni koji skupljaju ili prerađuju lekovito i aromatično bilje moraju da znaju da je reč o plantažnoj proizvodnji po principu organske poljoprivrede, što znači da je za plasman proizvoda neophodno imati odgovarajući sertifikat, bilo da je reč o lekovitoj sirovini ili etarskom ulju – kaže naučna savetnica INSTITUTA ZA ŠUMARSTVO dr Biljana Nikolić.

Novosadski sajam

 Subvencije  

—> KLIKNITE OVDE! <---

 Pregled Cena Žitarica  

—> KLIKNITE OVDE! <---


— Vaš komentar na nove cene žitarica 
  
—> KLIKNITE OVDE! <---

— Besplatni Agro Saveti 
—> KLIKNITE OVDE! <---

Ostavite odgovor