ponedeljak, april 15Agro servis

STOČARI TRAŽE DOGOVOR O MERAMA ZA SPAS STOČARSTVA

 

Beograd, 06.09.2022.

Izvor: Tanjug    

  • Savez proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS) zatražio je da se organizuju sastanci sa predestavnicima države na kojima bi se razgovaralo o merama za opstanak domaćeg stočarstva, izjavio je predsednik Upravnog odbora SPAS-a Zoran Milićević.

SPAS je uputio pismo sa zahtevom kabinetu predsednika Srbije, predsednika Narodne Skupštine i resornom skupštinskom odboru

Milićević je u izjavi za Tan‌jug naveo da je 30. avgusta takav zahtev poslat predsednici vlade Ani Brnabić, ali pošto nije dobijen nikakav odgovor, članovi SPAS-a su u subotu odlučili da se obrate i drugim instancama u državi kojima je prosleđeno pet zahteva.

SPAS traži da se uzgajivačima svinja, goveda i ovaca obezbedi pomoć u žitaricama za ishranu stoke, zatim formiranje radne grupe koja će održavati sastanke u vladi, Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu za selo i skupštinskom Odboru za poljoprivredu o aktuelnim pitanjima agrara.

Treći zahtev je da vlada uvede prelevmane na uvoz žive stoke (osim priplodnih grla), mesa, mesnih prerađevina, mleka i mlečnih proizvoda.

Traži se takođe redovna isplata subvencija i podsticaja i da se ta davanja izjednače za velike i male proizvođače.

Peti zahtev je da se zbog suše poglasi elementarna nepogoda i ne naplaćuje taksa sa odvodnjavanje.

U pismu je navedeno da je neophodno hitno preduzeti predložene mera, kako ne bi došlo do prinudnog klanja preostalog stočnog fonda.

"Ako nam treba 6,5 miliona tovljenika svinja za naše potebe, mi ih nemamo ni dva miliona, kao što imamo oko 100.000 grla goveda od neophodnih milion komada", rekao je Milićević.

 Subvencije  

—> KLIKNITE OVDE! <---

 Pregled Cena Žitarica  

—> KLIKNITE OVDE! <---


— Vaš komentar na nove cene žitarica 
  
—> KLIKNITE OVDE! <---

— Besplatni Agro Saveti 
—> KLIKNITE OVDE! <---

Ostavite odgovor