četvrtak, april 18Agro servis

Noviteti na Sajmu

 

Novi Sad, 23.05.2022.

Ako je na prethodnim, pretkovid sajmovima najavljivana kao kuriozitet, digitalna oprema je danas standardni deo bezmalo svih poljoprivrednih mašina. Taj trend prati i AGROPANONKA, Darodavac u Poklon-igri 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma.

– U nameri da kupcima ponudimo bogatiju i komforniju standardnu opremu, multimedijalnim uređajima smo opremili sve traktore od 90 konjskih snaga pa naviše. Svi traktori od 110 konjskih snaga i jači, opremljeni su klima-uređajima – objašnjava zamenik direktora AGROPANONKE Aleksandar Švonja.

Pažnju posetilaca na njihovom štandu privlači i autopilot navigacija FJDynamics, koja se koristi prilikom sejanja, prskanja i špartanja. Košta 7.140 evra sa PDV-om, može da se ugradi u bilo koji traktor, a omogućava jednostavniji i precizniji rad i znatne uštede kod zaštitnih sredstava pri prskanju ili kod semena pri setvi.

U fokusu sajamskog nastupa Kompanije KITE DOO, takođe Darodavca u Poklon-igri, i ove godine je njihov projekat precizne poljoprivrede.

– Na štand smo postavili improvizovanu jedinicu radne mašine s priključkom preko modema na monitor. Preko JD link sistema za telematiku, dolazi se do specijalne platforme DŽON DIRA, gde se obrađuju podaci sa parcele i vraćaju nazad – objašnjava izvršni direktor kompanije KITE DOO Đorđe Mišković. – Inače, projekat precizne poljoprivrede radimo u koordinaciji sa našim odeljenjem agronomije. Sve kreće s analizom zemljišta, mapiranjem parcela i zoniranjem, gde svaka zona ima potrebe za određenom vrstom đubriva. Koristimo, takođe, i usluge specijalizovanih kompanija za mape varijabilne setve i varijabilnog đubrenja, kao i onih zaduženih za monitoring nicanja biljaka.

Mišković navodi da primenom projekta precizne poljoprivrede proizvođači uštede od 250 do 280 evra po hektaru. U znaku inovativnosti kompanije KITE DOO je i promocija najnovije serije trakora 6 R serije, JCB teleskopskih manipulatora, KUHN priključnih mašina, šumarskih traktora, sistema za navodnjavanje. Sve to uz kvalitetan servis i produženi garantni rok na tri do pet godina.

Firma MBV je na ovom Sajmu izložila novi asortiman prskalica, hedera, adaptera, kratkih tanjirača s dodatnom opremom i seckalica. Između ostalog, izložene su prskalica BADILLI od 600 litara i prikolica PALAZOGLU nosivosti 10 tona, koje MBV daruje u okviru Poklon-igre za posetioce.

– Posebnu pažnju na našem štandu privlači „predator“, tanjirača sa transportnim sistemom i seckalicom ispred, turskog proizvođača BEGIN. To rešenje joj omogućava da obavlja dve operacije odjednom: lomi biljne ostatke posle žetve ili berbe i usitnjava zemlju.

Seckalice, inače, znatno pomažu u čuvanju traktora i smanjenju potrošnje nafte. Zavisno od radnog zahvata, cena im je od 7.000 do 10.000 evra – objašnjava menadžer firme  MBV Vukašin Milinković.

Prema njegovim rečima, interes za izloženi asortiman priključnih mašina je velik, ali se rokovi isporuke, zbog krize, kreću od dva do tri meseca, a za neke čak i šest meseci.

Novosadski sajam

 Subvencije  

—> KLIKNITE OVDE! <---

 Pregled Cena Žitarica  

—> KLIKNITE OVDE! <---


— Vaš komentar na nove cene žitarica 
  
—> KLIKNITE OVDE! <---

— Besplatni Agro Saveti 
—> KLIKNITE OVDE! <---

Ostavite odgovor